LGH Europe introduceert LGHeavy

LGH Europe focust met de introductie van LGHeavy op een nieuw segment in de heavy-lifting markt in Europa. Daarmee zet het een nieuwe standaard binnen de heavy lifting rental industrie.

Ladingen worden steeds zwaarder, groter en waardevoller. Om aan deze nieuwe vraag te voldoen breidt LGH Europe haar assortiment uit met nieuw materieel en services. Hierdoor zijn ze in staat lasten tot meer dan 1000T te liften en te verplaatsen.

Specifiek in de offshore windindustrie, waar onderdelen voor windturbines al snel honderden tonnen wegen moeten deze getransporteerd en verscheept worden zodat ze kunnen worden geïnstalleerd in de windturbines. Modulaire spreader beams kunnen hier bijvoorbeeld worden ingezet om nauwkeurig en zorgvuldig te liften, zonder dat de krachten impact hebben op de last.

In deze industrie gelden doorgaans ook andere of zelfs specifieke eisen waaraan LGHeavy voldoet. Het inzetten van draadloze compressie loadcells om het zwaartepunt van een last te meten, met als doel een ongelijke lastverdeling te voorkomen tijdens installatie werkzaamheden is daar een goed voorbeeld van.

Ook behoren de GreenPin Widebody sluitingen die tot 700T kunnen dragen tot de vloot en zijn de digitale load indicators (lastmeters) tot 500T ook beschikbaar voor klanten. Bruikbaar tijdens bijvoorbeeld installatie- en/of onderhoudswerkzaamheden.

"Ik ben erg enthousiast over de start met LGHeavy", aldus Business Development Manager bij LGH Europe, Niels van der Breggen. "Wij blijven meegaan in de wensen van onze klanten en passen ons aanbod aan de vraag aan. Deze investeringen waren daarom essentieel voor ons, zodat we voorop blijven lopen, nu en in de toekomst."